Fantasztikus sporteredmény: a honi sportmászás legnagyobb sikerét érte el városunk kiválósága, Vályi Gergő!

Mint arról rendszeresen beszámoltunk, az egész nyáron kirobbanó formában versenyzett Vályi Gergő, a magyar sportmászás egyik legnagyobb ígérete.

A Balassi Bálint Gimnázium 15 éves diákja egy hónap alatt négyből négy viadalon győzedelmeskedett. A kiváló versenyzésnek köszönhetően megnyerte az Alpok-Adria Kupasorozatot, majd – mivel a rangos sorozat mindhárom versenyén győzött! – a 2019-es Ifjúsági Európa Kupasorozat 1. helyéért járó díjat is haza hozta a gyarmati sportoló.

Most pedig feltette a koronát ragyogó sorozatára: ifjúsági Európa-bajnok lett!

Az oroszországi Voronyezsben rendezett Európa-bajnokságon két versenyszámot rendeztek, nehézségi és gyorsmászásban indulhattak a versenyzők. Vályi a nehézségiben állt falhoz, végig kiemelkedett a mezőnyből, így aztán magabiztos teljesítménnyel meg is nyerte az aranyérmet – ezzel a magyar sportmászás legnagyobb sikerét aratta!

– A versenyt megelőzte egy 3 hetes intenzív edzéssorozat – idézi fel a történteket Gergő -, s mivel a nyár is nagyszerűen sikerült, dobogós helyezést vártam magamtól az EB-n. Számomra minden verseny fontos, de ez a viadal azért volt kiemelkedő jelentőségű, hogy egyértelműen láthassam, mire vagyok képes az erős nemzetközi mezőnyben. Az arany visszaigazolás számomra, hogy jó úton haladok a felkészülésemben, ezt kell folytatnom. A következő hetekben még Magyar Kupa fordulókra kerül sor, majd kezdődik az alapozás a következő szezonra. Még jobb akarok lenni!

                                                                                                  (szilágyi)

                                                         Fotó: Russian Climbing Federation