Idén tavasszal indította el vállalkozását Bartáné Csordás Anita, a Palócka ruhamárka megálmodója. Rövid idő alatt kiderült, hogy élénk érdeklődés övezi a palóc termékeket.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Palócka modern, mindennapos viseletre alkalmas, de autentikus elemeket tartalmazó, a palóc színvilágot, motívumokat szerepeltető ruhák, kiegészítők, valamint ajándéktárgyak, használati eszközök márkája. Az ötletből hamar siker lett.

  • Nagy megtiszteltetés, hogy a Palóc Múzeum dolgozói már Palóckában várják a látogatókat, de a palóc madárkákat is árulják. Szerte a világba eljutottak a termékek, többek közt Szingapúrba, Koreába, Brazíliába. Az ország több pontjáról megkeresnek az elszármazottak, hogy palóc termékeket szeretnének viselni ott, ahol élnek, mert szeretik a gyökereiket. A termékskála folyamatosan bővül, már kaphatók az új kispárnák, bevásárló táskák is – mondta Bartáné Csordás Anita, vállalkozó.

A karácsony előtti időszakban több helyszínen elérhetők lesznek a paraszti élet bemutatásával egybe kötött kézműves foglalkozások, ahol az érdeklődők maguk készíthetik el az ajándékokat.

(kanyó)