A Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola adott otthont a 31. Péchy Blanka Emlékversenynek, ahol szépen szerepelt két középiskolánk is.

Városunkban a Balassi Bálint Gimnáziumban és a Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumban folyik anyanyelvápoló munka. Munkájuk jogán kapnak meghívást különböző országos Beszélni nehéz! címet viselő versenyekre, mint a Péchy Blanka Emléknapra, ahol különböző területen vetélkedtek egymással a diákok: helyesírásban, szép magyar beszédben, versmondásban, hangsúlyjelölésben és anyanyelvi csapatjátékban.

A SSZC Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskolájából Csonka Tamás Kevin 12. osztályos tanuló versmondásban 3. helyezést ért el. Szakkörvezető tanára a Péchy Blanka-díjas Hevérné Tácsik Klára (fotónkon).

A Balassi Bálint Gimnázium „Balassi-sok” nevet viselő szakköre a játékos anyanyelvi versenyben 3. helyezést ért el. A csapat tagjai: Fésűs Sára, Híves Fanni, Kisztner Boglárka és Tóth Alexa 11. évfolyamos tanulók. Tanáruk Gyarmatiné Rostás Ida. A szakkörben tevékenykednek 9. AJTP-s diákok is, akikkel dr. Fényes-Bók Szilvia tanárnő foglalkozik.

Az intézmény anyanyelvi nevelő tevékenységét az Anyanyelvápolók Szövetsége azzal is elismeri, hogy 2020. február 28-án a Balassi adhat otthont a Kazinczyról elnevezett „Szép magyar beszéd” verseny Nógrád megyei fordulójának.              PásztorÉ