Másodjára került megrendezésre a Dr. Mótyán János Kispályás Labdarúgó Emléktorna. A Nógrád Megyei Kormányhivatal egykori főosztályvezetőjének emlékét családtagjai, barátai és ismerősei tartják életben.

Hét csapat lépett pályára a Sportcsarnokban megrendezett eseményen. A kupát az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály gárdája szerezte meg, második helyen a Katasztrófavédelem együttese zárta a tornát, a Büntetés-végrehajtás alakulata pedig harmadikként végzett.

Különdíjat három kategóriában ítéltek oda a szervezők. Tóth Olivér (AVTFO) a legjobb játékos, Pásztor János (Katasztrófavédelem) a legjobb kapus és Hodászi László (Katasztrófavédelem) a torna gólkirálya címmel büszkélkedhetnek.

A szervezők az idén civil díjat alapítottak, melyet olyan személynek ítélnek majd oda a továbbiakban is, aki közösségi attitűdjével elnyerte az emberek szeretetét, megbecsülését és elismerését. Az újonnan alapított díjat elsőként Siket Norbert vehette át.

  • Mótyán János nemcsak hivatalnokként és sportemberként volt ismert, de szívélyes emberként a közösségi szempontokat is mindig fontosnak tartotta. A szellemiségének ezt a vonását is szerettük volna megörökíteni. Siket Norbertet nemcsak verselőként, de a közösségért felelősséget érző emberként is ismerjük. Mindennapi spontán segítőkészségét, a Liget tisztaságáért tett önzetlen munkáját és sok-sok apró kedvességet szeretnénk megköszönni neki – mondta Kenyeres András a szervezők nevében.

(kanyó)