Az országos vetélkedősorozat városunkban lezajlott fordulójának győztese a Szabó Lőrinc Általános Iskola csapata.

Országosan hat helyszínen rendezik meg a Honvédelmi Sportszövetség 7-8. osztályosoknak hirdetett programját, a Bátrak Ligáját, melyre iskolánként egy nyolcfős csapat nevezhet. A mostani fordulón kilenc csapat mérte össze erejét, ügyességét és tudását.

A gyerekeknek olyan összetett és izgalmas számokban kellett versenyezniük, mint például falmászás, lézeres lövészet, villám tájékozódás, vívás vagy távirányítós járművezetés.

A Sportcsarnokban megrendezett eseményt dr. Simicskó István, kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Balla Mihály országgyűlési képviselő és Csach Gábor polgármester nyitották meg.

A tét nem kevés volt, a verseny dobogósai a dicsőség és a kupa mellé több százezer forintos sportszerutalványt, a többi csapat ajándékokat nyert iskolájuknak.

A balassagyarmati verseny legbátrabbjai a Szabó Lőrinc Iskola csapatának tagjai voltak, akik 500 ezer Forint értékű utalványt nyertek. Az ezüstérem Vácra került, de szépen szerepeltek a szügyi madáchosok is, akik a dobogó harmadik fokára állhattak, és 350 ezer forintos ajándékutalvánnyal térhettek haza.

(kanyó)