Színvonalában és szellemiségében is városunk egyik büszkesége a 24 éve alakult, a gyarmati székhely mellett bátonyterenyei telephellyel és győri kutatási-fejlesztési központtal működő, saját tervezésű célgépeit, gyártó-, szerelő- és csomagolósorait Oroszországba, Mexikóba, Kínába, az USA-ba, Japánba, Németországba, Franciaországba, Brazíliába szállító DELTA-TECH Kft., akiknek partnerei között található az Audi, a Bosch, a Suzuki, a Johnson Electric, a Paksi Atomerőmű.

A 103 főt foglalkoztató társaság az előzetes eredmények alapján eddigi legsikerebb évét zárja, a részleteket a cég vezető munkatársai világítják meg.

Ursitz Miklós, értékesítési vezető 20 éve erősíti a mérnöki irodát:

– Továbbra is az autóipar a legnagyobb vevőnk, mintegy 98 százalékát biztosítja az árbevételünknek. Mindenki előtt tudott, hogy az ágazat korszakos átalakuláson megy keresztül, a villany autók és hibridek egyre inkább előtérbe kerülnek, de bennünket ez nem ért váratlanul, hiszen már évekkel ezelőtt nyitottunk ebbe az irányba.

További öröm, hogy újraéledt közel évtizedes kapcsolatunk a brazil váltóműszerelő gyárral, idén is van egy olyan projektünk, amely jövő év első negyedében zárul a kinti gyártósor telepítéssel.

Nem titok, az idén 437-en kerestek meg minket ajánlat kéréssel, ebből 262 megrendelés született, vagyis több mint a fele ajánlatunk célba ért. Nincs okunk panaszra, az árbevételünk meghaladja a 2,5 milliárd forintot, ezzel pedig a cég az eddigi legeredményesebb évét zárhatja. Mindannyiunkat büszkeséggel tölt el, hogy a társaság folyamatosan fejlődik, az új kihívásoknak is sikeresen megfelelünk.

Dely László, termelési vezető 10 éve erősíti a csapatot:

– A Paksi Atomerőművel meglévő évtizedes kapcsolatunk továbbra is töretlen, az idei szállításaink már friss fejlesztéseket is tartalmaztak.

Nyitottunk az egészségipar felé is, egy dániai központú világcégnek terveztünk és gyártottunk . Ez új terület a számunkra, ebben az iparágban más követelményeknek kellett megfelelnünk, az elért siker ezért különösen fontos a számunkra.

Tíz évig vegetált a honi vegyipari kapcsolatunk, de az idén magára talált és ismét szállítunk ide is, úgy tűnik, hosszú felfutás várható.

Jelentősebb projekt volt egy kormánymű összeszerelő sor teszt paddal, ennek a végső finomításai, illetve nyomon kisérése, amelyet szintén sikerrel teljesítettünk.

Az idei sikerévet az is jól példázza, hogy már nem csak az Audinak szállítunk be, hanem a németországi Volkswagennél is sikerült piacot nyernünk.

A növekvő igények végett szükségessé vált balassagyarmati terjeszkedésünk is, ezért megvásároltuk az Ipari Parkban szomszédos – volt SUZUKI kereskedés – telephelyet. A tervezett átalakításokat követően 2020-ban átköltöztetjük a gyártó részlegünket az új helyre, ahol lehetőségünk nyílik további megmunkálógépek és új munkatársak fogadására.

(szilágyi)