Bizonyossá vált, hogy az állam Honvédelmi Sportközpontot épít a TESCO mögötti területen.

A kormány már 2018-ban döntött arról, hogy Honvédelmi Sportközpontokat hoz létre az ország több részén: az állam 17,5 milliárd forintot szán a programra, amellyel 40 új lőteret hoznak létre az országban.

A napokban felgyorsultak az események, megszületett a döntés az első ütemről. Öt városban kezdődtek meg az előkészületek: Baján (860 millió forint), Szarvason (876 millió forint), Szigetváron (863 millió forint) és Újfehértón (883 millió forint), míg városunkban 874  millió forintból valósul meg a beruházás.

A Honvédelmi Sportközpontok olyan, lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek majd, amelyek közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesznek alkalmasak.

Az eljárás hasonló a Révész László Tanuszoda létrehozásához, az önkormányzatnak az államra átruházott telek értékével, illetve a közművesítés költségeivel kell beszállnia a megvalósításba, a működtetést az állam finanszírozza.

Az építési munkálatok a tervek szerint nyár elején kezdődhetnek a TESCO mögötti területen.

(szilágyi)