A kisebbségi együttműködés jegyében tartott éves munkaértekezletet a rendőrség.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint az alárendeltségében működő rendőrkapitányságok dolgozóiból álló Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport tagjai, a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Balassagyarmat Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjével, továbbá a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnökével együtt tartották meg éves munkaértekezletüket 2020. január 17-én Balassagyarmaton.

A rendezvényt Karvai Norbert rendőr alezredes, a területi munkacsoport vezetője nyitotta meg, melyet követően a munkacsoport tagjai áttekintették az elmúlt év eredményeit, összegezték tapasztalataikat, valamint értékelték a megyében működő helyi roma önkormányzatokkal kialakított együttműködést. A munkacsoport vezetője ezt követően megfogalmazta a 2020-as évre vonatkozó főbb célkitűzéseket.

Ezt követően Szőrös Vilmos, a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke megtette javaslatait az együttműködés szorosabbá tétele vonatkozásában, továbbá kihangsúlyozta, hogy a rendőrséggel közösen továbbra is fontosnak tartják a fiatalok részére történő bűn- és baleset-megelőzési ismeretterjesztő előadások és nyári táborok megtartását, valamint a kisebbségben élők helyzetének javítását.