Átadták a Madách-díjakat a Nógrád Megyei Madách-Ünnepségen.  A kitüntetéseket Máté Krisztián színész, rendező méltatása után Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés Önkormányzatának elnöke adta át Dörner Györgynek és Koltai Róbertnek.

Dörner György színművész, érdemes és kiváló művész, az Újszínház igazgatója. A széles közönség rajongását szinkronhangjával vívta ki. Összetéveszthetetlen orgánumával Bruce Willissnek, Eddie Murphynek, Michael Douglasnek, Mel Gibsonnak kölcsönöz magyar hangot, de emlékezetes színpadi alakításai (Stílusgyakorlatok) és mozi- valamint televíziós filmszerepei (Üvegtigris, 6:3, Honfoglalás) is a közönség kedvelt és elismert színészévé tették. Az általa 2012 óta vezetett Újszínház repertoárján kizárólag magyar darabok szerepelnek. Életre hívta a Keresztény Színházi Fesztivált.

Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, filmrendező, az Indul a bakterház Szabó baktere, a Sose halunk meg Gyuszi bácsija vagy a Megy a gőzös Bajusz Jánosa, csak a legismertebb filmes szerepeket említve. Koltai Róbert emlékezetes alakításokat nyújtott karakterszerepekben, színpadon és filmen egyaránt, humorérzékével kivívta a közönség szeretetét. Rendezőként kilenc nagysikerű filmet jegyez, melyek 2.3 millió nézőt vonzottak. 2006-ban tüntették ki a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével. Az egyik legtöbbet foglalkoztatott magyar színművész.