A figyelemfelhívás jegyében fociztak a diákok, a rendőrök és a rendvédelmi dolgozók Balassagyarmaton. 

Balassagyarmaton a városi sportcsarnokban a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének szervezésében rendezték meg a „Sporttal a drog ellen” elnevezésű 24 órás focitornát.

A már 12 éves múltra visszatekintő rendezvény kezdetét idén is a megkülönböztető jelzést használó rendőrök, tűzoltók, pénzügyőrök, büntetés-végrehajtási dolgozók, valamint polgárőrök járműveinek felvonulása jelezte. A rendezvényt Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke nyitotta meg, majd Barna János, a megyei közgyűlés alelnöke, valamint Csach Gábor, Balassagyarmat város polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Palkovics Viktor rendőr alezredes, megbízott rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, valamint a balassagyarmati és a rétsági rendőrkapitányok is.

A több, mint száz gyermek részvételével megrendezett tornán a város három iskolájának csapatai  mérhették össze tudásukat. A kezdőrúgást dr. Szabó Sándor, Nógrád megye kormánymegbízottja végezte el. A rendezvény célja a fiatalok figyelmének felhívása a szabadidő hasznos, sporttal, mozgással történő eltöltésére.