Húszon innen, vagy alig túl címmel nyílt kiállítás fiatal Nógrád megyei alkotók műveiből az Artéria Galériában. A kiállítók között nyolc balassagyarmati tehetség mutatkozott be.

A leginkább középiskolás korosztályt képviselő ifjak életük első kiállításán szerepelnek alkotásaikkal. Az egyik falat portrék töltik meg, a szemben lévőt csendélet, tájkép, illusztráció, fotó… Érdekes, színes és értékes gyűjtemény.

  • Harminchárom nógrádi alkotó munkáit lehet megtekinteni, közülük sokan Salgótarjánból és Szécsényből jelentkeztek a felhívásra. Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy nagyon magas színvonalú munkákkal jelentkeztek, kimagasló tehetségek vannak köztük – mondja Fricska Éva, az Artéria Galéria tulajdonosa. – Fontos, hogy ismerjük őket, hogy nyomon kövessük fejlődésüket. Számukra pedig az a fontos, hogy tudják, tisztelet, nyitottság és kézzel fogható támogatás veszi őket körül. Ugyanígy az is fontos, hogy egymást is ismerjék, tudjanak közösen gondolkodni, inspirálódjanak, szőjenek barátságokat, képezzenek szellemi gyújtópontokat.

A nyolc balassagyarmati fiatal, akiknek a nevét már most érdemes megjegyezni: Boggess Daniel, Busai Alexandra, Hamvas Sára, Kiss Roberta Zsófia, Lendvai Viktória, Moharos Lili, Szabó Klaudia és Virág Tünde – talán a jövő Horváth Endre-díjas művészei. Az alkotások február 24-ig tekinthetők meg az Artéria Galériában.

(kanyó)