Ezüstéremmel tért haza a Dózsa U11-es csapata a Gödöllőn megrendezett Sport XXI észak-magyarországi régiójának terematlétikai bajnokságáról.

A Salgótarjáni Atlétikai Club égisze alatt két nyolcfős dózsás csapat indult a versenyen. Az alsó tagozatos kölyökatléták ötből két versenyszámban is maguk mögé utasították az örök első helyezett csepelieket.

  • Kimagaslóan erős a mezőny a Sport XXI-es versenyeken, olyan ellenfelekkel, mint a Csepel, a Honvéd vagy a Ferencváros atlétikai csapatai. Ez az eredmény önmagáért beszél. Rendkívül ígéretes az U11-esek második helyezése. A téli időszak terematlétika bajnokságai jól felkészítik az utánpótlás versenyzőket a diákolimpia vagy országos bajnokságok megmérettetéseire. Mivel a versenytapasztalat mellett érmet is sikerült szerezni, nagy bizalommal várjuk a további sikereket – mondta Körmendy Nikolett edző.

Az U11-es csapat második helyezést ért el, a csapat tagjai: Adamek Adorján, Borbás Lili, Ferencz Fanni, Gyetvai Dominik, Karvai Máté, Rébeli-Szabó Jázmin, Reitinger Ákos, Stiegler Donát.

Az U13-as csapat egy csapattag betegsége miatt csonkán versenyzett, nem ért el helyezést; csapattagok: Csányi Anna, Horváth Lili, Keskeny Bence, Koncsok Viktória, Ódor Barnabás, Papp Levente, Uram Kristóf.

(kanyó)