Több mint nettó 20 millió forintos ráfordítás segíti a Szent Erzsébet Idősek Otthona dolgozóinak és lakóinak mindennapjait. Az elmúlt másfél hónap beruházásai több területet érintenek.

A konyha korszerűsítése vagy a vízhálózat egyes részeinek felújítása mellet vízlágyító berendezés, víztartály, csaptelepek, székek, fotelek és társasjátékok vásárlására is sor került önkormányzati és állami forrásból.

– A konyhai melegen tartó, a nagyüzemi mosogatógép, a tíztálcás sütő vagy az étkezőkocsik csökkentik a dolgozók fizikai leterheltségét – mondta dr. Jóna András intézményvezető. – Az elmúlt időszak örömteli fejlesztései időt és energiát takarítanak meg, a dolgozók és a lakók komfortérzetét egyaránt emelik. Ugyanakkor további alapvető fejlesztésekre is szükség van, ilyen például az elektromos elosztó rendszer cseréje, a bejövő vízhálózat felújítása, az épület körüli aszfaltozás és akadálymentesítés, a lift, az árnyékolás, a dolgozók öltöző és fürdőhelyiségeinek a felújítása. A helyi idősotthon fenntartását önkéntesen vállalta az Önkormányzat, és az említett beruházások is túlnőnek a lehetőségein. Annak érdekében, hogy általában a szociális intézmények, így a Szent Erzsébet Idősek Otthona is korszerű, a valós igényekhez mért körülmények között nyújthassa szolgáltatását, igen nagy szükség lenne az állami intézményüzemeltetési támogatások kiszámíthatóvá tételére és emelésére.

(kanyó)