A következő tanévtől a Szondi Szakközépiskolában a diákok új szakmát tanulhatnak, mely az ipari informatikai technikus elnevezést kapta.

Ha valaki az informatika ágazatnál keresi ezt a szakmát, nem találja, mivel ez az elektronika és az elektrotechnika ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Aki erre a képzésre jelentkezik, a gyártó és kiszolgáló ágazatok középfokú végzettségű informatikai szakembere lehet. Olyan átfogó ismeretekre tehet szert, amelyek alkalmassá teszik az Ipar 4.0 környezetben történő munkavégzésre. Vállalati környezetben rendszergazdai feladatköröket láthat el.

Aki erre a szakmára jelentkezik, jó logikai képességgel, jó szemmértékkel, tér-és színlátással, kézügyességgel, önállósággal, problémamegoldó képességgel kell rendelkeznie.

A képzés során a diákok többek között számítógépes adatgyűjtő és jelfeldolgozó rendszert konfigurálnak, társszakmákkal (gépész, villamos) együttműködve automatizált rendszerekben szoftveres beállításokat végeznek, robottechnikai rendszerekben részfeladatok végrehajtására alkalmazandó algoritmusokat fejlesztenek.

Ajánlott mindazon fiatalok számára, aki érdeklődnek az ipari informatika és az elektronika iránt, és olyan szakmára vágynak, amely ígéretes karrierutakat kínál kimagasló technológiai környezetben. Remek választás szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatására nyitott fiatalok számára is.

A SSZC Szondi György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája jól képzett szakemberekkel várja az érdeklődő diákokat.