Bolond világ címmel megjelent Soós Géza könyve és hamarosan jönnek a következő regények is.

A termékeny író kitett magáért, több mint 1300 oldalas, két kötetes az új regény.

– Három és fél évig dolgoztam rajta – meséli a szerző -, a hazai kiadók szkeptikusak voltak a terjedelem miatt. Nem így az osztrák united p.c., akik felvállalták a kézirat gondozását. A kiadó a világ öt földrészén terjeszti kiadványait – például Japán, USA, Kanada, Brazília, Ausztrália -, ahol magyarok élnek. A Bolond világ két hányatott sorsú fiatal egymásra találásáról, majd elválásáról szól a rendszerváltás éveiben, mindez beágyazódik abba a politikai helyzetbe, melyet a saját nemzeti szemszögemből láttatok. A könyv megjelenés óta két hónap telt el, és úgy tűnik, sikerre van ítélve.

Tavaly tavasszal jött ki a szerző legutóbbi alkotása, a Hungarovox gondozásában, a Légyminimum – Palóc mesék címmel.

– Tavaly kezdtem írni a 2024 című, jövőben játszódó regényt is. A témája egy képzeletbeli európai ország, melyet ultraliberálisok vezetnek, és tömegével érkeznek iszlámvallású bevándorlók, akik ott megtelepednek. A liberálisokkal karöltve a hatalom megtartásáért a választási korhatárt 16 évre leszállítják, és egy totális iszlám ideológián alapuló hatalmat igyekeznek létre hozni, amely véres polgárháborúhoz vezet. Politikai aktualitása miatt a megjelentetést előrehozza idén tavaszra a kiadó.

Soós Géza időközben elkészült az Arcnélküli emberrel is, az idén ősszel jön ki.

– Csak akkor fogok hozzá egy könyv írásához, ha már a fejemben kész van. Ilyenkor viszont nagy elánnal, néha túlfeszítve dolgozom. Képes vagyok órákon keresztül megállás nélkül írni. Néha úgy érzem, írásfüggő lettem, mert ha eltelik pár nap úgy, hogy nem veszek tollat a kezembe, némi öniróniával, apró kiütések jelennek meg a kezemen.

(szilágyi)

Fotó: Torjay Attila