Február 14-ig lehet benyújtani a Fiatal Példakép és Balassagyarmat Közösségéért díjakra való javaslatokat. A díjak március 15-én ünnepélyes keretek között kerülnek átadásra.

A kitüntetések adományozására – többek között – a városban működő intézmények vezetői és alkalmazottjai, társadalmi, gazdasági szervezetek, egyesületek, érdekképviseleti szervek, egyházak és magánszemélyek tehetnek javaslatot a Rendeletben meghatározott formanyomtatványon.

A javaslat nyomtatvány beszerezhető a Balassagyarmati Közös Önkormányzati Hivatal Önkormányzati, Humánszolgáltatási és Igazgatási Osztályán, valamint elektronikusan letölthető a https://kozadat.balassagyarmat.hu/wp-content/uploads/rendeletek/2014/02-14.pdf honlapról az Önkormányzat/Rendeletek/2/2014.(II.03.) az önkormányzat kitüntetéseinek alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló rendeletből. A kitüntetések adományozásának részletszabályai szintén megtekinthetők a honlapon elérhető Rendeletben.

A javaslatokat a polgármesteri hivatal Önkormányzati, Humánszolgáltatási és Igazgatási Osztályán lehet benyújtani.

Mint az ismeretes, tavaly ketten vehették át a Fiatal Példakép elismerést: Balla Orsolya, a BioSzentandrás néven működő ökofarm vezetője és Megyeri Máté, a Szent-Györgyi Gimnázium természetfotós diákja.

A Balassagyarmat Közösségéért díjat 2019-ben a 16-os Honvéd Katonai Hagyományőrző Csoport, a Vasútmodellező Klub és Ulveczki Edina, a Vitalitás SE erőemelője és kajak-kenu szakosztályának vezetője kapta meg.

Fotó: Torjay Attila és Sümegi Tamás