Február 21. és 23. között újra Irodalmi és Színjátszó Napok a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. A rendezvény 37. alkalommal kerül megrendezésre Balassagyarmat Város Önkormányzatának támogatásával és a Magyar Színjátékos Szövetség együttműködésével.

Az élvonalbeli nem hivatásos társulatok széles kínálattal várják a színházszerető közönséget, a vígjátéktól a formanyelvi kísérleteken át a mélylélektani monodrámáig változatos a műsorprogram.

  • Régi fesztiválvendégek és újonnan bemutatkozók egyaránt színpadra állnak. Pénteken öt, szombaton hét előadással várjuk a közönséget. Reméljük, hogy a legutóbb elindult örömteli tendencia az idén is folytatódik, és visszatérnek a fiatalok a közönség soraiba. Kora délután kezdődnek az előadások, a hagyományokhoz híven délelőttönként szakmai műhelybeszélgetéseken vesznek részt a vendégek. A mélyen értő szakmai zsűri elnöke Ascher Tamás Kossuth- és Jászai-díjas rendező, akinek munkáját Regös János, a Magyar Színjátékos Szövetség elnöke, rendező, író, színész és Tóth Zsuzsanna színházpedagógus, a Nemzeti Művelődési Intézet egykori főosztályvezetője segítik – mondta Hegedűsné Jusztin Gizella szervező.