Elkezdődik a beiskolázási kampány a Dózsa György Általános Iskolában. A pedagógusok kézműves foglalkozásokkal, fejlesztő, logikai, valamint mozgásos játékokkal várják az érdeklődőket az Iskolakóstoló első rendezvényére.

  • Immár ötödik alkalommal rendezzük meg a programot, amely több lépcsőben nyújt átfogó tájékoztatást az intézményünkről. Szombat délelőtt az aulában mind együtt leszünk, a beiratkozás előtt álló ovisok találkozhatnak a leendő tanítónénikkel, osztályfőnökökkel, lehetőségük nyílik megismerkedni leendő iskolatársaikkal. Ezt követően március 25-ig szerdai napokon délután várjuk a gyerekeket és szüleiket, hogy a beiratkozási határidőig kellően széleskörű ismeretekkel rendelkezzenek mind a sporttagozatos, mind az általános képzésünkről, és ennek birtokában hozzák meg a reményeink szerint pozitív döntést. Több sikeres példa bizonyítja, hogy Iskolakóstoló kiváló alkalom arra, hogy pedagógusainkkal orientációs segítséget nyújtsunk, melyik kisgyerek melyik osztályban tudna a leginkább kiteljesedni – mondta Szabó Csaba intézményvezető.

A Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola a tervek szerint a korábbi évek gyakorlatát követve két osztályt indít. Az „a”, sportiskolai tagozatos osztályba a gyermekek sikeres felvételi vizsga után kerülhetnek be. A testnevelés órákon túl heti egy-egy órában Küzdelem és játék, valamint Sportágválasztó tantárgyak szerepelnek az órarendben. A „b” osztályosok általános képzésen vesznek részt, kiegészítve heti egy óra Sakkpalota program tantárggyal, de ebben az osztályban plusz heti egy órával megemelt a magyar és a matematika tantárgyak óraszáma is.

(kanyó)