Az önkormányzat egyhangú döntéssel megemelte illetve megkönnyítette szinte minden szociális támogatáshoz való hozzáférést.

Csach Gábor polgármester már többször nyilatkozott, hogy a város gazdasági erejének növekedése, a rendszerváltás óta nem látott iparűzési adóbevétel növekedés lehetővé teszi, hogy a polgári szövetség nekikezdjen nyertes választási programjuk megvalósításába, vagyis a gazdaságot ösztönző és a családtámogatásokat jelentős programok bővítésére.

Mostani döntéssel az önkormányzat által adható szociális támogatások a költségvetésben 4-5 millió forintos növekedést jelentenek majd éves szinten.

40 ezer forintra nőtt a felsőoktatási ösztöndíj szemeszterenként, de duplájára emelkedett a jövedelemhatár jogosultság is.

A Bursa ösztöndíj is 20 százalékkal nőtt.

Háromszorosára nőtt a tanulói helyi közlekedési bérlettámogatás jövedelemhatára, amely a hatvan év felettieknél duplájára emelkedett.

A gyermekvállalási támogatás (kelengyepénz) 70 ezer forintra nőtt, és majd duplájára nőtt a jövedelemhatár is. Hasonlóan nőtt a jövedelemhatár az egészségügyi és lakhatási támogatások vagy a köztemetés esetén is.

Új elemként, Szedlák Sándor képviselő javaslatára kisgyermekek számára rotavírus és bárányhimlő elleni nem kötelező oltásokhoz ötven százalékos támogatás nyújtható.