„Hol máshol kezdhetnénk, mint ebben a bátor városban, Balassagyarmaton?” Letették az első honvédelmi sportközpont alapkövét.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kormány már 2018-ban döntött arról, hogy minden járásban honvédelmi sportközpontot hoz létre, ezzel 40 új lőtér létesül országosan. Az első ütemben öt városban kezdődnek meg az építkezések, Balassagyarmaton 874 millió Forintból valósul meg a beruházás.

Az autóbusz-pályaudvar melletti területen fog megépülni az organikus építészeti stílus jegyeit viselő sportközpont, mely az ötvenméteres, tíz lőállásos lőtérrel nemcsak a sportlövészet, de a küzdősportok, a vívás vagy a technikai sporttevékenységek végzésére is lehetőséget kínál. A multifunkcionális szabadidős sportlétesítmény általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartásra is alkalmas lesz.

  • Ismeretes, hogy a sport milyen erővel bír a gyerekek egészsége, jelleme, karaktere szempontjából. A honvédelmi sportközpontok építésével több célt is el tudunk érni. Sportot szerető nemzet vagyunk, de jó lenne, ha sportoló nemzetté, és ezen keresztül egy még magasabb szinten, sportszerű nemzetté is tudnánk válni. A honvédelmi sportközpontok létrehozásának az is célja, a fiatalokban a fair play szellemét erősítsék, mert ezáltal magasabb minőségű életet élhetünk , és jobb emberi kapcsolatokat tudunk kialakítani. Emellett a haza védelme is erősödik, hiszen nagyon fontos, hogy a gyermekeink egészséges hazafias nevelésben részesüljenek, kötődjenek a szülőföldjükhöz, a hagyományvilághoz – mondta az alapkő letételi ceremónián dr. Simicskó István kormánybiztos.

Balla Mihály országgyűléséi képviselő beszédében kiemelte, hogy a honvédelmi sportközpont megépülése egy nagyobb fejlődési folyamat része, mely által Balassagyarmat egyre erősebb gazdasági és szellemi központtá válik.

(kanyó)

Fotó: Sümegi Tamás