Bacsúr Szilvia személyében kinevezett igazgató vezeti a Szabó Lőrinc Általános Iskolát.

A pedagógus családból származó Bacsúr Szilvia a Balassi Bálint Gimnázium elvégzése után az egri Ho Si Minh Tanárképző Főiskolán folytatta tanulmányait, ahol orosz-történelem szakon végzett. A Petőfi Sándor Általános Iskolában indult, majd a jogutód intézmény, Szabó Lőrinc Általános Iskolában folytatódott a pályafutás.

Német nyelvtanári diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte meg. A Budapest Corvinus Egyetemen közoktatási vezető és pedagógus szakvizsgát tett.

Munkaközösség-vezetőként, oktatási projektek aktív résztvevőjeként, az iskolavezetés munkáját segítő pedagógusként hosszú évek óta elkötelezetten járul hozzá az intézmény oktató-nevelő munkájához.

– Azok közé a kevesek közé tartozom, akik a kezdetektől folyamatosan az intézményben dolgoznak, így nyomon tudtam követni az eddigi 23 tanév minden sikerét, örömét és gondjait, nehézségeit is. „Egy gyermek, egy tanár, egy toll és egy könyv meg tudja változtatni a világot” – ebben a filozófiában hiszek. A kiegyensúlyozott emberi kapcsolatok megteremtésére törekszem, a párbeszéd, a nyílt és egyenes kommunikáció híve vagyok.

Az iskolánkban tanuló diákoknak biztos és használható alapokat kell adnunk a továbbtanuláshoz és későbbi életükhöz. Hagyományainkat megtartva, az emelt szintű matematika-informatika oktatást megújítva, de továbbra is kiemelkedően kezeljük – összegezte irányelveit az új intézményvezető.