A koronavírus vészhelyzettel kapcsolatban friss információkról nyilatkozott Csach Gábor polgármester.

– A városi kórház infektológiai osztályán továbbra sincs pozitív teszttel bíró megfigyelt – kezdte mondandóját a város első embere. – A tesztek megérkezése 24-48 óra. Negatív teszt esetén otthonába bocsájtják, pozitív teszt esetén a Szent László Kórházba a megfigyeltet. Jelenleg 15 embert figyelnek.

– A gyermekétkeztetés tekintetében minden azt igénylő iskolás és óvodás gyermek a Bajcsy úti központi konyhán a biztonsági előírásokat betartva tudja helyben elfogyasztani, vagy elvinni a meleg ételt. Az ügyeletes oviban lévő gyermekek helyben fogyasztják el az ételt.

– Ezen a héten már érezhető az intézményhálózatban a gyermekes szülők távolmaradása, ezért az ügyfeleknek számítaniuk kell mindenhol az ügyintézés csökkenésére. Egyelőre ezen a héten a Polgármesteri Hivatalban és az Okmányirodában is változatlan az ügyfélfogadás rendje, a beléptetés patikai rendben (1 ügyintéző – 1 ügyfél) zajlik. Kérünk mindenkit, hogy csak a legfontosabb ügyben keressék fel a hivatalokat, az okmányok lejárta miatt ez nem szükséges, hiszen jogszabály biztosítja a veszélyhelyzet lejárta után 15 napig való érvényességüket. Nem árt azt sem tudni, hogy a Magyar Államkincstár városházi irodája határozatlan időre bezárt.

– Az idősek és a házi karanténba helyezett polgárok szükség esetén való ellátására a héten szervezünk telefonos ügyelettel és önkéntes felajánlási lehetőséggel szervezett irodát. Folyamatban van egy információs pont és “zöld szám” létrehozása is.

– Vigyázzunk egymásra, családtagjainkon kívül kerüljük a szoros kontaktust, aki teheti, főként a 70 év felettiek, az immun- és krónikus betegek maradjanak otthon és lehetőleg ne érintkezzenek családtagjaikkal sem! – zárta mondandóját Csach Gábor, aki rendszeresen tájékoztatja majd a lakosságot az aktuális tudnivalókról, melyekről honlapunk is beszámol.