A város első embere ismét tájékoztatott az aktuális veszélyhelyzetről.

– A legfontosabb hír, hogy továbbra sincs pozitív tesztet mutató megfigyelt a városi kórházban – kezdte mondandóját Csach Gábor. – Nyolc főre nőtt, 4 háztartásban, a házi karanténba helyezettek száma.

– A Családsegítő Szolgálatnak utasítást adtam, hogy munkájuk során csak a legszükségesebb esetben folytassanak személyes ügyintézést, munkájukat telefonon lássák el. A Védőnői Szolgálatot utasítottam, hogy jövő hétfőtől munkájukban személyes kontaktust csak az első babalátogatáson, illetve a kötelező védőoltások esetében tegyenek. A várandós oktatást és kismama tanácsadást, az adminisztrációt és minden egyéb feladatot lehetőség szerint otthon, telefonon, interneten végezzenek.

– Egyeztettem a nagyobb élelmiszer üzletek vezetőivel – folytatta a polgármester -, az ellátás folyamatos biztosítása és a fertőzésveszély csökkentése érdekében ajánlást tettünk számukra a vásárlók számának korlátozása tekintetében. A hétvégéig nyilatkoznak arról, ki, milyen formában és kapacitással tud részt venni a rászorultak ellátásában. De megbeszélést folytattam a város pékségeivel a pékáru ellátottság biztosítása érdekében is, ezt szerencsére semmilyen veszély nem fenyegeti – zárta a tájékoztatást Csach Gábor.