A Salgótarjáni Járási Ügyészség fellebbezése nyomán a Balassagyarmati Törvényszék 3 év 6 hó fegyházbüntetésre súlyosította annak a többszörös visszaeső férfinek a büntetését, aki hónapokon keresztül fenyegetett egy buszvezetőnőt.

A 40 éves vádlott rendszeresen utazott a nógrádi megyeszékhely és az egyik kistelepülés közötti helyközi autóbuszjáraton, amelyen egy női gépkocsivezető dolgozott. 2017. év tavaszától néhány ízben ittasan, utazásra alkalmatlan állapotban akart a buszra felszállni, és miután a gépkocsivezető számon kérte, a vádlott egyre dühösebb lett rá.

  1. június 5-én a vádlott amiatt kezdte szidalmazni és megöléssel fenyegetni a gépkocsivezető nőt, mert ittasan nem engedte felszállni, és nagy testű harci kutyáját póráz és szájkosár nélkül magával vinni a buszra. A nő a segítségére siető kollégái közbelépésével tudott a járműről lemenekülni, és sokkos állapota miatt az autóbuszjáratot sem tudta teljesíteni.

Két hónappal később az egyik délutáni járaton ismét megjelent a vádlott, ordítva újra szidalmazni kezdte a nőt, ismét megöléssel fenyegette, sőt megvárta azt a késő esti járatot, amit a nő vezetett. A járműhöz közeledő gépkocsivezetőt szidalmazni kezdte, veréssel fenyegette, és közben felugrott a már kinyitott járműre, ahonnan a biztonsági őr húzta le.

A vádlott magatartásával az autóbusz vezetőjét akadályozta a feladatkörének ellátásában, és folyamatosan félelmemben tartotta őt, ezért az ügyészség folytatólagosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat ellene, és rá, mint többszörös visszaesőre fegyházbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltását indítványozza azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztésből feltételes szabadságra sem bocsátható.

Az elsőfokon eljárt Salgótarjáni Járásbíróság 2019 áprilisában a vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be, mivel a vádlott többszörösen büntetett előéletére tekintettel a kiszabott büntetést aránytalanul enyhének értékelte.

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi fellebbezést alaposnak ítélve lényegesen súlyosította az elsőfokú ítéletet és a vádlottat 3 év 6 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, valamint kizárta őt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.