A távoktatásra történő átállás kihirdetésekor városunkban elsőként Szeles Balázs, a Black Tip Kft. tulajdonosa tette nyilvánossá önkéntes segítségnyújtási szándékát. A helyi vállalkozó minden balassagyarmati tanár részére ingyenes szakszolgáltatást, informatikai-technikai támogatást ajánlott fel az oktatás gördülékenysége érdekében. 

  • Az első napon több mint száz hívást kaptunk, de nemcsak Balassagyarmatról, az ország több pontjáról kerestek minket pedagógusok. A felajánlásunk valójában arra vonatkozott, hogy segítünk megtalálni a céloknak legmegfelelőbb rendszert, és ennek konfigurálását is vállaltuk. A pedagógusok hamar alkalmazkodtak a hirtelen jött helyzethez, nagyon jó megoldásokat találtak, melyben nagy szerepe van annak is, hogy a közoktatás-vezetők is hatékonyan támogatják a munkájukat. A leggyakoribb kérés az volt, hogy találjunk meg a legalkalmasabb kapcsolattartó felületet, emellett videók összeállításában és az ingyenes szoftverekhez való hozzáférésben kérték a támogatásunkat, de a legkülönfélébb problémákkal fordulnak hozzánk folyamatosan – mondta Szeles Balázs, ügyvezető.

A Kossuth utca 4-6. szám alatt található Black Tip informatikai szaküzlet és szerviz a továbbiakban is ingyenesen vállalja a távoktatással kapcsolatos tanácsadást, technikai problémák megoldását, személyes kontaktus nélkül. Web: www.blacktip.hu

(kanyó)