A polgármester arra kéri a gyarmati polgárokat, lehetőleg ne kocsikázzanak az ünnepek alatt, legrosszabb esetben a Nyírjes lezárására is sor kerülhet.

A Kormány meghosszabbította a kijárási korlátozásokat határozatlan időre, de döntöttek arról is, hogy a húsvéti ünnepek idejére a polgármesterek hatáskörébe adták a további településszintű korlátozások lehetőségét.

Megkérdeztük Balassagyarmat polgármesterét, milyen intézkedéseket hozott?

– Először is, fokozottan kértem a Rendőrséget és a Polgárőrséget, hogy az ünnepek alatt ellenőrizzék a városból ki- és bemenő forgalmat – tájékoztatott Csach Gábor. – Kérek minden gyarmati polgárt, hogy az ünnepek idején ne menjenek gépjárművel a városon kívül, és ne hívjanak sem a városból, sem más településről vendégeket. Ha ezt teszik, nem csak széthordhatják esetleg máshova is a városunkban lappangó vírust, de be is hozhatják a városba azt! Legyen mindenki fegyelmezett, az ünnep szorítkozzon az elmélyülésre és a családi együttlét boldogságára!

– Azt is kértem a rendőröktől és a polgárőröktől, hogy folyamatosan ellenőrizzék a Nyírjes és az Ipolypart környéki parkolókban, erdőkben, zöldterületen parkoló autókat. Arra kérem a balassagyarmatiakat, ne kocsikázzanak a városban, se Nyírjesbe, se a környékbeli falvakba. Amennyiben sportolni, kirándulni vágynak, úgy azt gyalog, futva vagy kerékpáron tegyék, egymástól biztonságos távolságra. Akinek kertes háza van, lehetőség szerint maradjon a kertjében az ünnepek idején, bográcsozzon, kertészkedjen, családja körében élvezze a meleg tavaszt! Amennyiben a gépjárműforgalom pénteken a Nyírjes parkolóiban megnövekszik, úgy intézkedem a Nyírjes teljes gépjármű forgalom előtti lezárásáról szombat reggeltől hétfő estig. Ebben az esetben oda és onnan ki gépjárművel csak a Nyírjesben lakók és üdülőtulajdonosok közlekedhetnek, ők is csak indokolt esetben – zárta mondandóját városunk első embere.

(szilágyi)