A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a letartóztatásban lévő, 22 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki nagynénje sérelmére követett el vagyon elleni erőszakos bűncselekményt.

A vádlott 2019. december 21-én késő este megjelent a korábban agyvérzésen is átesett nagynénje ingatlanánál, ahová a lakás zárt bejárati ajtaját benyomva jutott be, miközben a sértett és élettársa a lakás egyetlen szobájában tévéztek.

A vádlott a szobában lévő TV beltéri egységet szó nélkül magához rántotta. Mivel a beltéri egység össze volt kötve egy képcsöves televízióval, az leesett a helyéről, és összetört.

A sértett megpróbálta megakadályozni, hogy az unokaöccse a műszaki eszközt elvigye, ezért a ruhájánál fogva megragadta a vádlottat, felszólítva a beltéri egység visszaadására.

A vádlott ekkor a sértettet a lakás bejárati ajtaja előtti lépcsőről a földre lökte, majd a 6.000 Ft értékű eszközzel elszaladt. A sértettnek az elesés következtében a jobb vállízülete rándult és húzódott meg.

Az okozott kár azóta sem térült meg.

A vádlott tisztában volt a sértett korával, illetve egészségi állapotával is, ezért cselekménye a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének minősül.

Az elkövetett minősített rablás miatt az ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában, egyben indítványozva a férfi tavaly decemberben elrendelt letartóztatásának fenntartását az ítélethozatalig.