Elismerte az emberölést a 45 éves galgagutai férfi.

A 45 éves galgagutai lakos április 9-én otthonában felkeresett, majd bántalmazott egy idős asszonyt, aki ennek következtében életét vesztette. A férfi ezután a sértett lakását átkutatta, és onnan nagy összegű készpénzt tulajdonított el.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai a széles körű adatgyűjtés eredményeként a bejelentést követően 48 órán belül azonosították, és lakóhelyén elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A hatóság tagjai a terhelt lakásán kutatást tartottak, amelynek során az eltulajdonított, elrejtett pénz egy részét lefoglalták.

Nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók gyanúsítottként a helyi lakost, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.