Ezekben a vészterhes időkben minden elismerés megilleti azokat a polgárokat, akik önkéntesként fáradhatatlanul segítik a rászorulókat.

A járványügyi ellátásban 34 önkéntes és 3 felajánlott autó vesz részt Huszár Péter alpolgármester irányításával, aki maga is aktívan kiveszi részét a teendőkből, ugyanis délben ő viszi a szécsényi éttermek – Lepénytanya, Gesztenyés Kert és Bársony Vendéglő – ételfelajánlásait a Kórház fertőző osztályán dolgozóknak és a betegszállítóknak.

Március 20. napja óta segítik önkéntesek az önkormányzat kötelező járványügyi ellátási feladatait – tájékoztatott Huszár Péter -, elsősorban az élelmiszer, meleg étel és gyógyszer kiszállítás tekintetében. A Városháza közterület felügyelőin – Nagy József és Pifka Gergő – , a mezőőrén – Filip Laci -, környezetvédelmi referensén – Orosz Kornél – kívül 34 önkéntes és két “cég” 3 gépjárműve vesz részt a mindennapi munkában.

A Cserhát Különleges Mentő és Polgárőr Egyesület az ebéd kihordást végzi. Első héten 1 autóval 3 fővel, a 2. héttől 2 autóval napi 6 fővel. Az egyesületből Juhász Zoltán (logisztikus), Varga Norbert, Juhász Richárd, Gál Zoltán, Holeczné Lugosi Rita, Holecz Enikő és Garamvölgyi Anita vett részt a szolgálatban.

Eseti jelleggel bekapcsolódó önkéntesek voltak: Pócsik Fanni, Pilisi Péter, Pilisi Balázs, Varga Ákos, Berecz Anita, Fekete Edina, Szarvas Judit, Major Gábor, Kuloványi Anett, Pásztor Noémi, Hajósi János, Gál Kristóf és Siket Anna.

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület alábbi tagjai vettek részt eddig az ebédkiszállításokban: Juhász Judit, Kerepesi Tímea, Hegedűs Péter, Benedek Máté, Magos Norbert, Lőrik Szabolcs, Tóth Máté, Takács Csaba, Saár Tibor és a logisztikus Renner Péter.

A élelmiszer bevásárlás és gyógyszerbeszerzés önkéntesei: Balogh János, Garai Krisztina és Frankó Viktória.

A Balassa Security Kft. igazgatója, Zsiga Sándor egy Ford Fiesta gépkocsit ajánlott fel használatra, fertőtlenítve, tankoló kártyával ellátva az Önkormányzat részére.

Rajtuk kívül további ötven olyan önkéntes van, illetve további gépjárművek, buszok, eszközök, akik felajánlották a segítségüket, de egyelőre nem kellett őket behívni szolgálatra.

Balassagyarmat ismét kitesz magáért, önkéntesek, ezer köszönet!

(szilágyi)