A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 34 éves Nógrád megyei férfi letartóztatásának elrendelésére tett indítványt, aki rövid időn belül többször is bántalmazta élettárást, neki súlyos sérülést okozva.

A gyanú szerint az ittas férfi 2020. április 11-én a délutáni órákban egy áruház hátsó részében szóváltást követően ököllel arcon ütötte élettársát, melynek következtében a nő nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérülést szenvedett.

Három nappal később a szintén ittas férfi egy átmeneti szálló közös helyiségében először kiabálni kezdett a sértettel, majd háromszor pofon ütötte őt, melynek következtében a nő nyolc napon belüli zúzódásos sérüléseket szenvedett az arcán.

A férfi 2020. április 16-án szintén az átmeneti szállón több ott tartózkodóval is szóváltásba keveredett, majd élettárást is szidalmazni kezdte és őt ököllel arcon és orron ütötte, mely bántalmazás miatt a nő ekkor az arcán szenvedett könnyű sérüléseket.

Az elkövető két utóbbi kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A gyanúsított cselekményei súlyos testi sértés bűntette, valamint garázdaság vétsége megalapozott gyanújának megállapítására alkalmasak.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva – a terhelt jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében – a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását elrendelte.