A Balassagyarmati Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 22 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki – miután őt ittas vezetésen kapták a rendőrök – az intézkedés közben elmenekült a helyszínről.

A vád szerint az elkövető 2020. február 8-án éjjel 3 óra után egy szórakozóhelyről tartott otthonába négy ismerősével együtt, amikor a rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták.

Az alkoholszonda kifújását követően a rendőrök megállapították, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott és megkérték, hogy az intézkedés lefolytatása végett szálljon ki az autójából.

A vádlott azonban ahelyett, hogy a felszólításnak eleget tett volna, váratlanul elindította a gépkocsit, és nagy sebességgel haladva nem kevesebb, mint kilenc településen át igyekezett elmenekülni az őt megkülönböztető jelzéssel követő rendőrök elől.

Végül Püspökhatvan és Galgagyörk között egy defekt miatt megállni kényszerült, ekkor fogták el és állították elő az üldözői.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő és azt megbánó vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását valamint hosszú közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott vádiratában.