A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki idős, 91. életévét betöltött ismerősét rabolta ki.

A gyanúsított 2020. május 1-jén este Salgótarjánban átment a szomszédjában lakó idős ismerőséhez, ahová egyébként is bejáratos volt. A szobában a sértett unokája jelenlétében először pénzt kért az idős nőtől, tudott ugyanis a temetésre félretett pénzéről.

Mivel a sértett nem adott neki önként pénzt, a férfi nyakon ragadta és azzal fenyegette meg, hogy megveri, ha nem kapja meg a pénzét.

A sértett – aki idős koránál fogva a bűncselekmény elhárítására nem volt képes – a gyanúsított erőszakos és fenyegető magatartásának hatásától megijedt és szólt az unokájának, hogy adja át a pénzét. Az unoka előhozta az 1.000.000,- forintot és átadta a gyanúsítottnak, aki azzal a lakásból távozott.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva – a tanúk befolyásolásának és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében – a gyanúsított letartóztatását elrendelte. A férfi terhére rótt minősített rablás bűntette öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.