A Balassagyarmati Járási Ügyészség egy negyvenhét éves Nógrád megyei férfi letartóztatásának elrendelésére tett indítványt, aki fényes nappal leütötte falubelijét és elvette a mobiltelefonját.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. május 5-én 12 óra 50 perc körül azzal a szándékkal, hogy az ittas állapotban lévő sértettől a birtokában lévő értékeit elvegye, a településen található élelmiszerbolttól követni kezdte őt.

Amikor egy csendes utcában utolérte, hátulról váratlanul ököllel tarkón ütötte, amitől a sértett megszédült és az útmenti vízelvezető árokba zuhant. A gyanúsított ekkor a sértett nadrágjának jobb hátsó zsebéből elvette annak mobiltelefonját, majd megpróbálta elvenni a másik zsebében lévő pénztárcáját is, azonban a sértett segítségért kiáltott, és erősen fogta, nem engedte el a tárcáját, ezért a gyanúsított kereket oldott.

A bántalmazás következtében az 57 éves sértett könnyebb, zúzott sérüléseket szenvedett el.

A gyanúsított által elkövetett rablás bűntettét a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a gyanúsított letartóztatását a terhelt jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében elrendelte.