A Pásztói Járási Ügyészség egy 49 éves Nógrád megyei férfi letartóztatásának elrendelését indítványozta, aki a neki lakhatást biztosító ismerőseit bántalmazta.

Az eljárás eddigi adatai szerint a férfi a nyugdíjas sértettek udvarán felállított sátorban él életvitelszerűen, miközben italozó életmódot folytat.

Május 18-án este fél 6 körül a sértettek házának ajtaját berúgva oda bement és dühöngve összetörte a lakás berendezési tárgyait, valamint az idős férfit és a mozgásában korlátozott nőt bántalmazta is: az asszonyt pofon ütötte, majd egy felmosófa nyelével a fejére ütött, míg a férfit ököllel bántalmazta, utána kilökte az udvarra, ahol a férfi a lökés miatt elesett. Az elkövető a földön fekvő sértett fejét tovább ütötte, majd a sértettet fejbe rúgta.

A bántalmazás következtében a nő az arcán zúzott sérüléseket, míg az idős férfi nyolc napon belüli gyógytartamú koponyazúzódást szenvedett, azonban a bántalmazás módjára tekintettel fennállt a súlyosabb sérülés keletkezésének a lehetősége, melynek elmaradása kizárólag a szerencsének volt köszönhető.

A gyanúsított cselekménye a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette kísérletének és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettének a megállapítására alkalmas.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és a gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte.