Az önkormányzat 2017-ben új díjat alapított: a Balassagyarmat Közösségéért elismerést azok a városhoz kötődő személyek vagy közösségek kaphatják, akik önkéntes tevékenységükkel, szervező munkájukkal hozzájárultak a város életminőségének javításához, környezetének megszépítéséhez, értékeinek megóvásához. Az idén Krasznai Kázmér, a Református Egyházközség és a Titan Angels Motorsport és Szabadidő Szervező Egyesület részesült a kitüntetésben. Ezúttal a Titan Angels Motorsport vezetőjét, Lőcse Attilát mutatjuk be Kedves Olvasóinknak.

Lőcse Attila – vagy ahogyan a városban a legtöbben ismerik, Gesta – lóerők iránti csillapíthatatlan szeretete harmincöt évvel ezelőtt kezdődött, amikor elkezdett motorversenyeken indulni és autodidakta módon erre alkalmas járgányokat szerelni. 1984-ben társával létrehozott egy kétfős szakosztályt, hivatalosan elkezdték Balassagyarmat színeiben a versenyzést Magyarország egész területén. A kezdeményezés néhány év múlva elhalt, de nem így Attila megszállottsága, aki továbbra is rajthoz állt különböző gyorsasági viadalokon.

2009-ben csatlakozott a gyarmati MAMI Kupához, amelynek célja nemes volt, vagyis azok is versenylehetőséghez jussanak, akik mögött nem áll jelentős anyagi háttér. A négy év alatt itt szerzett tapasztalatok arra sarkallták, hogy 2012 nyarán megalapítson egy motorsport egyesületet a városban: ez lett a jól csengő Titan Angels.

A klub azóta is eredményesen és sikeresen működik, jelenleg 23 személyt tudhat a tagjai között. Attila szervez, népszerűsít, versenyez, oktat, mindezt pedig önzetlenül és lelkesen teszi, jó példát mutatva ezzel a fiataloknak.

– Tízéves koromtól vagyok a motorozás szerelmese, a mai napig nem tudom megunni azt a semmi máshoz nem hasonlítható érzést, amikor a motorom nyergében ülve az arcomba vág a süvítő szél – magyarázza Lőcse Attila. – Az egyesületünk jól működik, összetartó közösségként évente három-négy rendezvényt szervezünk. Minden júliusban és szeptemberben átlagtartó versenyeket rendezünk, de vannak veterán futamaink is. A viadalokon kívül ügyességi napokat is rendezünk a határ menti kamionparkolóban, ahol minden érdeklődőt, tanulókat, gyerekeket, felnőtteket szeretettel látunk. Mindenkinek nagyon szívesen segítünk a tanácsainkkal, mert a legkönnyebb egy motort megvásárolni, de bizony sokkal nehezebb életben maradni rajta. Kötelességünknek érezzük, hogy biztos alapokat adjunk a jövőbeli motorozáshoz. Nagyon örülök, hogy népszerűek az eseményeink, és hogy tevékenységünket a klubtagok mellett lelkes barátok és önkéntesek is segítik. A legtöbb köszönettel azonban a családomnak, feleségemnek és lányomnak tartozom, ők mindig teljes mértékben mellettem álltak és állnak, hiszen jól tudják: nekem a motorozás az életem!

(szilágyi)

Fotó: Torjay Attila