Újra nyitotta kapuit a Pedagógiai Szakszolgálat. A munka ellátásához maszkokat adományozott a Magna Car Top Systems Kft.

A Nógrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Balassagyarmati Tagintézménye június 2-tól több szakfeladaton is megkezdte a személyes kapcsolattartást és a kontakt ellátást igénylő feladatvégzést.

– Megkezdődtek a köznevelési intézmények által korábban kezdeményezett komplex pedagógiai-pszichológiai vizsgálatok, megkezdtük az óvodás korú, ötéves gyermekek körében a kötelező logopédiai szűrést, valamint a tanulási zavar veszélyének előjelzési vizsgálatait. A kötelező járványügyi előírások figyelembe vétele mellett folytatódik a járási szintű feladatellátás a szakszolgálati Tagintézményben.

A biztonságos és elvárt közegészségügyi helyzetre tekintettel a szakszolgálati munka ellátásához a szügyi telephelyű Magna Car Top Systems Kft. 100 db arcmaszk díjmentes biztosításával járult hozzá, melyért ezúton is köszönetünket fejezzük ki – tájékoztatott Diósi László tagintézmény vezető.