A június első vasárnapján ünnepelt pedagógusnap alkalmából a Balassagyarmati Tankerületi Központ minden évben kiemelten megköszöni a tanítók, tanárok munkáját. Idén – a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel – rendhagyó módon, a virtuális térben ünnepeltek. Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ Igazgatója köszönti a pedagógusokat a Gyarmati Hírek hasábjain.

„Ez a tanév is ugyanúgy indult, mint a többi, de biztosan emlékezetesebb lesz, mint a korábbiak. 2020 márciusában fordulat következett be az intézmények mindennapjaiban, a pedagógusoknak egy újfajta módszerre, a tantermen kívüli, digitális oktatásra kellett áttérniük. Komoly kihívás volt ez mindenki számára, hiszen egyik napról a másikra átrendeződtek az oktatás addig megszokott körülményei. De tanáraink ebben a rendkívüli helyzetben is helyt tudtak állni, mindent megtettek a gyermekek fejlődéséért.

A pedagógusnap a megváltozott helyzet ellenére sem maradhat el, szükség van arra, hogy időnként emlékeztessük egymást a pedagógus hivatást választók munkájának fontosságára, és köszönetet mondjunk áldozatos munkájukért, azért, hogy minden nap azon dolgoznak, hogy tudásukat a következő generációnak átadják. A Balassagyarmati Tankerületi Központ és intézményei egyik legfontosabb feladata, hogy a Nyugat-Nógrádban élő gyermekek, fiatalok számára biztosítsák a magas színvonalú, sokszínű, korunk kihívásaira reagálni tudó és piacképes oktatást – és ebben a pedagógusokra hárul a legfontosabb szerep.

Idén rendhagyó pedagógusnapi „műsor” keretében „adjuk át” a Balassagyarmati Tankerületi Központ kiváló pedagógusa, illetve igazgatója címeket. A balassagyarmati intézményeket érintően három pedagógus veheti át a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, tízen pedig a Miniszter Elismerő Oklevelét kapják meg. Két munkaközösség a kiváló munkaközösségnek járó plakettet veheti át.

Dr. Faragó Józsefné nyugdíjas kollégát a pedagógus pályán eltöltött évtizedek után kettős jubileum okán köszönthetjük, hiszen élete munkájának elismeréseképp az Eszterházy Károly Egyetemtől aranydiplomát, a kecskeméti Neumann János Egyetemtől gyémántdiplomát vehet át. Szívből gratulálunk, kívánunk nagyon jó erőt, egészséget, hogy még sokáig lehessen szerettei körében és boldogan élhesse nyugdíjas éveit.

Hamarosan itt a tanév vége, és tudomásul kell vennünk, hogy a tanévzárás is rendhagyó módon történik majd. Ettől függetlenül bízom benne, hogy mindenkinek lesz alkalma kipihenni az elmúlt időszak fáradalmait, és feltöltődve érkeznek vissza szeptemberben” – áll a tankerületi igazgató köszöntőjében.

A Balassagyarmati Tankerületi Központ kiváló igazgatója dr. Fényes-Bók Szilvia (fotónkon).

A Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium pedagógusai közül a Miniszter Elismerő Oklevelét kapja Csábiné Gerbely Mária Magdolna, Gyarmatiné Rostás Ida, Varga Attila és Mészáros Katalin. A Balassagyarmati Tankerületi Központ kiváló pedagógusa kitüntetésben részesül Pénzes Attila, Heffterné Gáspár Lilla és Istvanovszki Róbertné. Kiváló munkaközösség díjat kap a humán munkaközösség magyar nyelvi csoportja.

A Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola nevelőtestületéből a Miniszter Elismerő Oklevelét kapja Palánki Sándorné, Szirtesné Dicse Gabriella, Urhegyiné Lázai Tünde és Hugyecz Istvánné. Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehet át Oláh József. A Balassagyarmati Tankerületi Központ kiváló pedagógusa kitüntetésben részesül Benkóné Horváth Edina és Bárányné Homor Ildikó. Kiváló munkaközösség díjat vesz át a felsős munkaközösség.

A Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola nevelője, Hegedűs József Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehet át. A Balassagyarmati Tankerületi Központ kiváló pedagógusa kitüntetésben részesül Bálint Zoltán és Gondosné Antalka Tünde.

A Kiss Árpád Általános Iskola nevelőtestületéből a Balassagyarmati Tankerületi Központ kiváló pedagógusa díjat Feketéné Kmetti Erzsébet és Demeter Gábor veszi át.

A Mosoly EGYMI nevelőtestületének tagjai közül a Balassagyarmati Tankerületi Központ kiváló pedagógusa kitüntetésben részesül Fazekasné Gáspár Anna, Fazekasné Ottó Krisztina, Kozics Magdolna és Czibulyáné Kiss Viktória.

A Ridens Szakgimnázium pedagógusa, Balogh Éva a Balassagyarmati Tankerületi Központ kiváló pedagógusa kitüntetést veszi át.

A Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestületéből a Miniszter Elismerő Oklevelét kapja Franka Beáta és Demkó Natália. Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehet át Perneczky Zsolt. A Balassagyarmati Tankerületi Központ kiváló pedagógusa elismerést veszi át Csetneki Hanna és Bobály Csaba.

A Tankerület videója itt látható: