Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban Palkovics László miniszter a gyarmati Balassa Möbel Kft. ügyvezetőjének, Jancsó Lászlónak átadta a munkahelyvédelmi bértámogatói okiratot.

Jancsó László beszédében hangsúlyozta: – Bútorgyártással foglalkozunk 45 éve, édesapám hozta létre a céget a 70-es évek közepén, én 1981-től dolgozom itt és 1995-től vezetem. Az eltelt majd 40 év alatt néhány krízishelyzetet már átéltünk. Munkáink döntő többsége a lakosság felé irányul, a kijárási korlátozást követően a bútor iránti érdeklődés szinte nullára esett. Az volt a kérdés, ha vége lesz a járványnak, visszaáll az élet a normál kerékvágásba?

Ehhez adott reményt a kormány gazdaságvédelmi akcióterve, ha nem következik be újabb negatív fordulat, sikerül ezt a válságot is túlélnünk.

Köszönet a támogatásért, hogy nem hagytak magunkra minket nemcsak a vírushelyzet kezelésében, de a gazdasági problémák elhárításában sem.

Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője (FIDESZ-KDNP): – A járvány súlyosan érintette a térségbeli vállalkozásokat is. Csökkentek a megrendelések, veszélybe kerültek munkahelyek. Ezért a Kormány úgy döntött, több lépcsőben segíti a vállalkozásokat a nehéz helyzet áthidalásában, az esetleges újraindításban. Adókedvezmények, adósságkönnyítések mellett a vállalkozások pályázhattak munkahelyvédelmi támogatásokra. Köztük van a Balassa Möbel Kft is, megtisztelő, hogy személyesen is gratulálhattam a cégnek. Más vállalkozások is pályáznak, bízom benne, mindenki sikeres lesz a fejlesztéseikben és a munkahelyek megtartásában.

(szilágyi)