„Isten fegyverzete” – ez volt a tematikája az idei Református Hittantábornak. Az évtizedes hagyományokra visszatekintő nyári tábor az idén a Magyar Falu Program keretében valósult meg, így teljesen ingyenesen volt elérhető.

A Balassagyarmati Református Egyházközség szervezésében megvalósuló ötnapos programsorozaton balassagyarmati és környékbeli általános iskolás korosztályú gyerekek vettek részt. A reggeli bibliai órák, közös éneklések után minden napra jutott kirándulás és játék, a táborozók ellátogattak például Katalinpusztára, Csesztvére vagy Szécsénybe.

  • A tematika – „Isten fegyverzete” – a reggeli bibliaórák keretében került feldolgozásra, így ismerkedtek meg a gyerekek például a hit pajzsa vagy az üdvösség sisakja tanításaival. Az volt a célunk, hogy megtanítsuk a gyerekeknek azokat az igazságokat, amelyek birtokában sikerrel megküzdhetnek az élet nehézségeivel – mondta Molnár Melinda, református lelkipásztor, táborvezető.

A táborozók élményekkel gazdagodva és „Isten fegyverzetével” felvérteződve egy kis műsor keretében mutatták be szüleiknek és a gyülekezetnek az öt nap tanításait.