Minden eddiginél több gyerek jelentkezett napközis táborokba.

76 napközis tábort szerveznek nyáron a Balassagyarmati Tankerületi Központ által fenntartott intézményekben, amelyeken 1232 gyermek vesz részt.

A Napközi Erzsébet-táborok hétfőtől péntekig, 8 és 17 óra között a gyerekek számára biztonságot, napi négyszeri étkeztetést és tartalmas időtöltést biztosítanak. Az intézmények többek között a sport, az egészségtudatos életmód, a kulturális örökségeink vagy az önismeret témájában szerveznek programokat.

A koronavírus-járvány miatt ebben az évben „ottalvós” táborokat nem szerveznek az intézmények, ugyanakkor a napközis táborokban is szigorúbb higiéniai szabályokat vezettek be, melyek betartását a fenntartó tankerület is ellenőrizni fogja. A járványügyi rendelkezések betartásához szükséges anyagi forrást a komplex táboroztatási programot koordináló Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kormányzati támogatással biztosítja.

A Napközi Erzsébet-táborok június 29-től augusztus 28-ig fogadják a gyerekeket. A lebonyolításban részt vevő tanárok munkáját idén hetente 25 ezer forint értékű hidegétkezési utalvánnyal köszönik meg – áll a Balassagyarmati Tankerületi Központ közleményében.