A Balassagyarmaton is köszöntött példátlan Trianon Maraton célba ért: Juhos Gábor negyven nap alatt körbefutotta hazánkat.

Mint arról beszámoltunk, az 55 éves budapesti sportember június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján rajtolt el Sopronból, hogy a gyalázatos trianoni békediktátum 100. évfordulóján 50 nap alatt körbefussa a mai Magyarországot.

  • Ez mindenekelőtt egy főhajtás azok előtt, akik ártatlanul el kellett szenvedjék ennek a diktátumnak a következményeit – nyilatkozta lapunknak. – Köztudott, hogy nagyon sokaknak meg kellett halniuk pusztán azért, mert magyarnak születtek. De van egy szimbolikus üzenete a hitetlenek felé is. Azt akarom szimbolizálni ezzel, hogy a 325 ezer négyzetkilométer, Isten által körbekerített, a természet adta hazánkból maradt nekünk 93 ezer négyzetkilométer. Ez pusztán annyi, amelyet egy magamfajta, kicsit már a korban benne lévő és a teljesítményemet is tekintve középszerűnek mondható maratonfutó körbe tud futni. Ezen túlmenően a fiatal generációknak próbálok olyan példát mutatni, amelyből lehet meríteni és töltekezni. Sajnos meglehetősen híján van az ifjú nemzedék a nemzeti identitástudatnak, remélem, ezzel tudok egy kicsit erősíteni ezen, mert mindenki által érthető nyelven teszem, amit teszek.

Juhos Gábor a tervezettnél hamarabb célba ért, ugyanis a tervezett napi maraton-távoknál mindig többet teljesített. A soproni Hűségzászlónál helyi lokálpatrióták mellett Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke köszöntötte a 2020 kilométert 40 nap alatt legyűrő lelkes hazafit.

  • Nehéz volt, tele szenvedéssel, de mégis nagyon nemes érzés élt bennem a futás alatt- summázta tapasztalatait a megérkezés után a Trianon Maraton főszereplője. – Mindvégig pozitív visszajelzések kísértek utamon, meggyőződésem, hogy minden olyan ember képes arra, amit én véghez vittem, inkább kitartás és hit kell hozzá, ami bennem megvolt. Az Isten áldja a magyarságot!

(szilágyi)

Fotó: Sümegi Tamás