A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte annak a fiatal férfinek a letartóztatását, aki egy 97 éves nő sérelmére követett el kifosztást, idős és beteg állapotát kihasználva.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntette miatt folytat nyomozást az ellen a 20 éves gyanúsított ellen, aki 2020. július 14-én délután a kerítésen átmászva bement a 97 éves sértett salgótarjáni otthonának udvarára, ahol a sértettel beszélgetni kezdett.

A gyanúsított ennek során a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes nőtől jogtalanul eltulajdonította az arany nyakláncát és az arany fülbevalóit oly módon, hogy azokat a sértett nyakából és füleiből az idős és beteg állapotát kihasználva erőszak alkalmazása nélkül kivette.

A férfi az eltulajdonított, kb. 135.000 Ft értékű ékszerekkel együtt távozott a helyszínről.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a büntetett előéletű, javítóintézeti nevelésből ideiglenes elbocsátás alatt álló férfi letartóztatását, tekintettel arra is, hogy vele szemben 2020. márciusában a bíróság közérdekű munka büntetést is kiszabott, valamint további két, ez év márciusában és júniusában elkövetett vagyon elleni bűncselekmény miatt nyomozás folyik ellene, és az újabb bűncselekményt ezen, folyamatban lévő eljárások alatt követte el.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.