Balassagyarmati szakember munkáját dicséri az Ismerős Arcok együttes egyik legkedveltebb dalának új klipje.

Az Ismerős Arcok régóta a honi – és határon túli – zenei élet egyik meghatározó szereplője, a Nélküled című himnuszukat mindenki kedveli, kinek érző szív dobog a mellkasában.

Az együttes ezúttal is népszerű daluk klipjét tárta a közönség elé, a videót pedig nem más rendezte, mint a balassagyarmati Pásztor Szabolcs, aki lassan egy évtizede tevékenykedek a hazai és nemzetközi média különböző területein.


– A zenekarral először 2013-ban volt szerencsém együtt dolgozni a Duna Televízió 20. születésnapi gálaestjén – idézi fel Szabolcs, aki 2018-ban a város Fiatal Példakép elismerését vehette át. – Akkor a színpad digitális háttereinek tervezéséért voltam felelős, így több fellépő mellett az ő előadásukhoz is készítettem animációs anyagot. Évekkel később a Nélküled című számuk átdolgozásának stúdió munkálatai kapcsán találkoztunk, akkor egy werkfilm készítésére kértek fel, majd megbíztak a 20. Jubileumi nagykoncertjük színpad dizájnjának megtervezésével és meganimálásával.

Minden szempontból különleges a klip.

– A Szívemben tudlak című számukról tavaly kezdtünk el a zenekar dobosával, Kovácsik Tamással beszélgetni, kitaláltuk, hogy milyen képekkel, jelenetekkel,  milyen hangulatot szeretnénk sugározni. Mindannyiunk részéről volt némi izgalom és kihívás ebben a projektben. Az együttes 20 éves fennállása alatt még nem készített rendezői videóklipet, a dalt éneklő Stevi-nek, Tánczos Istvánnak, a banda szaxofonosának pedig úgy kellett végig csinálnia a jeleneteket, mintha látásképes lenne. Ez rendezői szempontból is a megszokottól kicsit eltérő figyelmet és kommunikációt igényelt, de Istvánnal nagyon kellemes volt dolgozni. Nagyon türelmes, kitartó ember, aki természetes jókedvvel csinálta végig a 13 órás forgatási napot. De hadd említsek meg egy másik hőst, régi kollégámat és társamat, Helényi Tamás operatőrt, aki képes volt kreatív maradni a mellett, hogy a felszereléssel megpakolva kilométereket sétált a belvárosi helyszínek között, majd a nap végén egy autóból kilógva, gimballal a kezében többször végig kísérte a taxit a Margit hídon.

Már a jövőt tervezi Szabolcs.

– Jelenleg az időm nagy részében tanulok. Nagyon sok dolog foglalkoztat a zenei producerkedéstől a kriptovalutákon át a sportlövészetig. Kutatom és gyakorlom a Virtuális Valóság kreatív felhasználási lehetőségeit az interaktív tartalmak, oktatási szoftverek gyártásában, és a filmipar forradalmasításában. E mellett idén összeraknom a saját virtuális produkciós rendszeremet, amivel bevezethetek az itthoni mozgóképalkotói piacra egy viszonylag új forgatási módszert, mely a virtuális valóság és játékszoftver motorok technológiáját hasznosítja a filmgyártásban.

Egy tiszta hang a nagyvárosi rohanásban – így jellemezte a dalt az Ismerős Arcok frontembere, Nyerges Attila. Az együttes a minap elhunyt vízilabdás legenda, Benedek Tibor elhíresült gondolatát idézve fogalmazta meg hitvallását: azért tudunk leküzdeni minden nehézséget és elérni minden kitűzött célt, „mert szeretjük egymást”. 

(szilágyi)