A Salgótarjáni Járási Ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a többszörös visszaeső férfi ügyében, aki 2018 év vége és 2019 tavasza között öt vagyon elleni bűncselekményt követett el.

Az I. rendű vádlott 2018. december 30-án éjjel Bátonyterenyén felfigyelt egy parkoló, lezáratlan gépkocsira. A férfi a gépkocsit kinyitotta, és a tulajdonos által benne felejtett indítókulccsal beindítva jogtalanul eltulajdonította azt, valamint a tulajdonos gépkocsiban lévő iratait. A vádlott Hatvanba akart utazni, de útközben a gépkocsi elromlott. Miután a férfi dühében kiütötte az autó szélvédőjét, a járművet hátrahagyta.

A vádlott 2019 tavaszán három gépkocsit is feltört – köztük saját testvéréét is –, majd az azokból eltulajdonított műszaki cikkeket és szerszámokat pénzzé tette, alkalmanként kb. 60-100.000 Ft kárt okozva a sértetteknek.

Végül 2019 május végén a férfi társával megjelent egy bátonyterenyei élelmiszerboltban, ahol előzetes megállapodásuk szerint bevásárlókocsiba pakoltak mintegy 55.000 Ft értékű árucikket. Miután egyikük a pénztáron át távozott az üzletből, a társa a bejárathoz tolta a kocsit, majd a kinyíló bejárati ajtón át távoztak az üzletből, eltulajdonítva az összekészített élelmiszereket és szeszesitalokat.

Ez utóbbi sikeren felbuzdulva másnap visszatértek az üzletbe, ahol ezúttal mintegy 120.000 Ft értékű árut készítettek össze bevásárlókocsiba, ám – miután a szerepeket felcserélve – egyikük elhagyta az üzlethelyiséget, a vádlottakra felfigyelő biztonsági őr tetten érte őket.

A többszörös visszaeső I. rendű vádlott a nyomozás során letartóztatásba kerül, jelenleg is büntetés-végrehajtási intézetben van, azonban időközben más szabadságvesztés letöltését kezdte meg. Ellene öt rendbeli üzletszerűen elkövetett lopási cselekmény miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség, szabadságvesztés kiszabását kérve azzal, hogy amennyiben az előkészítő ülésen valamennyi terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri, vele szemben 3 év fegyházbüntetés és 3 év közügyektől eltiltás kiszabását tartja indokoltnak. Társával, az ügy II. rendű vádlottjával szemben az utolsó, folytatólagosan elkövetett lopási cselekmény miatt pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség.