Már lehet pályázni járdaépítési és homlokzat-felújítási támogatásra. A pályázatokat az Önkormányzat Településfejlesztési és Városüzemeltetési Osztályára lehet benyújtani.

Járdaépítési támogatásra az ingatlan előtti közterületen hiányzó vagy rossz minőségű járda esetén lehet pályázni.

A támogatás építőanyag formájában adható ki annak a kérelmezőnek, aki vállalja az építés, illetve felújítás megvalósítását. A támogatás mértéke bruttó 2.000 Ft/négyzetméter, de maximum kérelmenként 40.000.- Ft. A támogatás a kérelmező által megjelölt balassagyarmati építőanyag-forgalmazónál az önkormányzat nevére szóló anyagköltség számla megfizetésével történik.

A pályázatok szeptember 30-ig nyújthatók be.

A homlokzat-felújításra vonatkozó rendelet hatálya az alábbi területeken található, 1950 előtt épületekre terjed ki: a Rákóczi fejedelem út 1 – 69; a Kossuth Lajos út, a Bajcsy Zs. utca, valamint az Óváros tér; valamint b) az a) pontban nem tartozó Ipolypart – Nádor- Széchenyi – Szondy – Benczúr – Kossuth – Patvarci – Baltik – Hunyadi – Mikszáth – Ipolyjáró utcák által határolt belvárosi városrész.

Az elnyerhető támogatás mértéke: bruttó 2000 Ft/m2, maximum 100.000 Ft – a b) pontban megjelölt épületek esetén bruttó 1000 Ft/m2, maximum 50.000 Ft lehet. A támogatás a kérelmező által megjelölt balassagyarmati építőanyag-forgalmazónál az önkormányzat nevére szóló anyagköltség számla megfizetésével történik. A pályázat benyújtásának határideje szeptember 30.

A pályázat benyújtásának alaki követelménye nincs, a kötelező tartalmi elemeket, valamint a részletes leírást a vonatkozó Rendeletek tartalmazzák, melyek az alábbi linkeken érhetők el:

Rendelet a lakossági járdaépítési kérelmek elbírálásáról és annak egyes feltételeiről:

https://kozadat.balassagyarmat.hu/wp-content/uploads/rendeletek/2015/20-15.pdf

Rendelet a homlokzat-felújítás támogatásáról:

https://kozadat.balassagyarmat.hu/wp-content/uploads/rendeletek/2015/19-15.pdf

Telefonos felvilágosítás: 35/505-977