A Cserhát Különleges Mentőcsoport balassagyarmati bázisán került sor a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének rendezvényére, melynek egyik programja az idei országos elismerések átadása volt. Juhász Richárd, a Cserhát Különleges Mentőcsoport oszlopos tagja, fiatal kora dacára átvehette a szervezet legrangosabb elismerését.

– Évente egy ilyen kitüntetést ad át a MMSZOSZ annak a rátermett mentőkutyásnak, aki évtizedeken át sikerrel és kiemelkedően végzi a munkáját – mondja Juhász Zoltán, az egyesület elnöke, aki egyben büszke apaként eleveníti fel a díjátadót.

Orlik Zoltán, a szövetség elnöke a méltatásban a fiatal mentőkutyás emberi hozzá állását, csapatmunkáját és önzetlen segítőkészségét emelte ki.

A 28 éves Juhász Richárd beleszületett a kutyás életbe, s az egyesület megalakulásától kezdve önkéntesként dolgozik, jelenleg Hero nevű kutyájával. Többek között kiképzésvezető, kiképző segéd, önkéntes tűzoltó, önkéntes mentő, kisgépkezelő képzettségekkel rendelkezik. Egy nem tervezett programpont azonnal lehetősége t biztosított számára, hogy élő egyenesben, terepen is megerősítse: megérdemelte a kitüntetést.

– Egész napos gyakorlatozásra és filmforgatásra érkeztek a tagszervezetek Győrtől Debrecenig, szerte az országból. A balassagyarmati bázis és a környékbéli terep mindenféle gyakorlatra alkalmas, emellett szép forgatási helyszín is. Épp a kisfilmen dolgoztunk, amikor riasztást kaptunk Herencsényből, így a csapat egy része keresésre indult. A rendőrséggel közös összefogás eredményeképp szerencsére épségben és egészségben előkerült a 62 éves hölgy – emlékszik vissza Juhász Richárd, a keresés egyik irányítója, aki apai örökségként nemcsak a lelkesedést, de a felelősségtudatot is továbbviszi az egyesület életében.

(kanyó)

Fotó: MMSZOSZ, Cserhát Különleges Mentők