Ismét összegyűltek az alkotók a Tornay Művésztelepen. A bizonytalan helyzet ellenére még több művész érkezett, mint a korábbiakban.

  • Az alkotó tábor idei tematikája – Az ajándék – viszonylag nagy merítést adott a résztvevőknek. Mivel sokáig azt sem láttuk előre, meg tudjuk-e rendezi a találkozót, jórészt spontánul alakult a program. De az a tervünk, hogy jövő tavasszal mintegy megünnepelvén és előkészítvén a leendő ötödik alkalmat, átfogó kiállítással jelentkezünk négy év munkáiból – mondja Zolnyánszki Zsolt Benedek, művészeti vezető.

Huszonöt részt vevőből 17 aktív alkotó dolgozott az egyhetes rendezvény ideje alatt. A gárda tartóoszlopát a Karc Kulturális és Művészeti Egyesület tagjai képezik évről évre, de az ország távolabbi pontjairól is vonz művészeket a nyírjesi program. A gyarmati és gyarmati kötődésű művészek közül részt vett többek közt Babinszky Zsuzsanna, Csernák Edit, Bodor Evelin, Moharos Lili, Bartha Boglárka és Tornyos Márton, az egyesület alelnöke, valamint Zolnyánszki Zsolt Benedek, elnök.

  • A kisváros méretéhez képest magas a helyi alkotók száma, de hogy közösségbe tömörüljünk, szükség van a találkozókra is. Az alkotáson túl ez a legfontosabb célunk: személyes kapcsolatokat kialakítani, alkotókat összefogó közösséget építeni – tette hozzá a főszervező.

(kanyó)

Fotó: Tornyos Márton