Kósa József Debussy-estje , Kakas Olívia és Botos Zoltán kiállítása, és Nemzetek zenéje az AlisAdam PianoDuo hangversenyén – gazdag és értékes augusztusi programkínálat az egy évvel ezelőtt nyílt Artéria Nyelvstúdió, Galéria és Klubban.

Tavaly ilyenkor még csak tervekről volt szó, azóta már kiszámíthatóvá vált, hogy az Artéria színvonallal hálálja meg az érdeklődést. Egyelőre Kakas Olívia tekintetes méretű képei díszítik a Teleki utcai galéria falait, de hamarosan új tárlatot látogathat a közönség.

– Fontos tárlattal készülünk ebben a hónapban. Botos Zoltán, salgótarjáni festőművész kiállítását Handó Péter fogja megnyitni augusztus 24-én. Botos Zoltán, amellett, hogy kisfiúként odaadta a festőkészletét a mára világhírű Balázs Jánosnak, maga is rangos alkotóként ismert – ajánlja az Artéria programját Fricska Éva tulajdonos.

A kiállítások mellett komolyzenei estek is várják a művészet kedvelőket. Kósa József, a Rózsavölgyi Márk AMI zseniális játékú zongora tanára rendszeres fellépője a teltházas rendezvényeknek, és a további tervekben is kulcsszerepe van.

– Kifejezetten egy művésznek dedikált estünk még nem volt, ez az első ilyen alkalom. Augusztus 15-én Debussy-esttel készülünk, de a későbbiekben Beethoven és Liszt is sorra kerülhet, s igyekszünk majd megszerettetni a kortárs komolyzenét is. Emellett ősszel szeretném elindítani a lakásszínházat és az irodalmi esteket, és folytatva a már megkezdett utat, a fiatal tehetségeknek terepet biztosítani, hogy bemutatkozhassanak, immáron zenei tehetségükkel – tette hozzá a tulajdonos nő.

(kanyó)