A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 42 éves Nógrád megyei nő ellen, aki 2017 nyarán megszerezte idősebb barátnője iratait, és azok segítségével telefont rendelt, amivel egy év alatt 171.384 Ft tartozást halmozott fel a mobilszolgáltatónál.

A vád szerint a nő 2017 nyarán elkérte barátnője személyi igazolványát, lakcímkártyáját és adókártyáját azzal az indokkal, hogy egy álláslehetőséggel kapcsolatos pályázat megírásához fogja azokat felhasználni.

A megszerzett személyes adatok birtokában a barátnője nevére, de valójában saját magának rendelt az interneten egy mobiltelefont az egyik mobilszolgáltatótól.

A saját címét adta meg kiszállítási címnek, ahol a megrendelt készüléket 2017. augusztus 4-én átvette, az átvételt igazoló kiszállítási bizonylatra a barátnője nevét írta alá.

A telefont egy évig használta, mikoris azt ellopták tőle. Addigra a telefonszolgáltatónak már 171.384 Ft kárt okozott, amit a cég a vádlott barátnőjén, mint az iratok szerinti vásárlón kívánt behajtani.

A nőt a Balassagyarmati Járási Ügyészség csalás vétségével vádolja, és mivel korábban már volt büntetve, vele szemben 171.384 Ft elkobzása mellett elzárás büntetés és közérdekű munka kiszabására tett indítványt.