A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 25 éves férfinek a letartóztatását, aki egy salgótarjáni szórakozóhelyen egy idős személyt kirabolt, miután többször, sikertelenül kísérelte meg megszerezni a pénztárcáját.

A férfi 2020. augusztus 23-án délután kezdett italozni Salgótarján egyik sörözőjében, ahol az esti órákra lerészegedett. Ugyancsak a vendéglátóhelyen tartózkodott és ott alkoholt is fogyasztott az este folyamán a 66 éves sértett is. A két férfi többször is szóba elegyedett egymással, ezalatt a gyanúsított látta, hogy a sértett pénztárcája a nadrágja farzsebében van, és mivel az idősebb illető italt is fizetett neki, azt is látta, hogy a pénztárcájában több bankjegy is található.

Este 10 óra után a gyanúsított többször is ölelgetni kezdte a sértettet, annak érdekében, hogy a farzsebéből el tudja tulajdonítani a pénztárcát, ez azonban többszöri kísérletére sem sikerült, a sértett ugyanis észlelte a gyanúsított magatartását.

Ezt követően a gyanúsított egy asztalra felállva a sörözőben elhelyezett egyik biztonsági kamerát – azért hogy későbbi cselekményét a felvételen ne lehessen látni – szándékosan leverte, odament a pult előtt a sértetthez, ismét ölelgetni kezdte és megint a farzsebéhez nyúlkált, majd, mivel ezt a sértett észlelte és meg akarta akadályozni a pénztárcája elvételét, a férfi a földre rántotta a sértettet, ahol dulakodni kezdtek.

A gyanúsítottnak a pénztárcát ekkor még nem sikerült megszereznie és időlegesen el is hagyta a helységet, azonban néhány perc múlva visszatért a sörözőbe, célzottan a sértetthez lépett, őt a földre rántotta, és a pénztárcáját, amit a sértett akkor már a kezében tartott, kitépte onnan, majd a sörözőből elszaladt.

A forrónyomos rendőri intézkedés során a fiatal férfit a nyomozó hatóság tagjai a cselekmény helyszíne közelében elfogták, az eltulajdonított pénztárca, benne a sértett 47.000 forint készpénzével és irataival lefoglalásra és a sértettnek visszaadásra került.

A 25 éves férfi büntetett előéletű, vele szemben három másik büntetőeljárás is folyik. Mivel sem korábbi büntetései, sem a már folyó eljárások nem tartották vissza az újabb, ezúttal vagyon elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésétől, a Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a bűnismétlés veszélyének megakadályozása érdekében elrendelte a terhelt letartóztatását.